Kabul Sınavı Hakkında

Eğitimde 30. Yıl...

2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıtları Hakkında

Cent Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan

• Anaokulu ve ilkokul hazırlık sınıflarına 2015, 2016, 2017 doğumlu çocuklarımız  “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile
  • İlkokul 1., 2. ve 3. sınıflara kontenjan dahilinde başvuru sırasına göre, “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile
  • İlkokul 4. sınıflara aday kaydı başlamış olup, kontenjan dahilinde Kabul Sınavı ve mülakat ile
  • Ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıflara aday kaydı başlamış olup kontenjan dahilinde Kabul Sınavı ve mülakat ile öğrenci alınır. Ortaokul 5. sınıftan itibaren LGS (Liseye Geçiş Sınavı) çalışmaları yapılmaktadır.
  • Kolej hazırlık sınıflarına LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ve Kabul Sınavı sonuçları ile öğrenci alınır.
  • Lisemiz, hazırlık ile birlikte 5 yıl olup, Fen ve Matematik dersleri İngilizce okutulmaktadır. İkinci yabancı dil Almanca veya Fransızca’dır. 9. sınıftan itibaren YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) çalışmaları yapılmaktadır. Lise sınıflarımıza aday kaydı başlamış olup Kabul Sınavı ve mülakat ile öğrenci alınır.
  • Kabul Sınavı, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 10.00’da Özel Cent Okulları Tarabya Kampüsümüzde yapılacaktır.
  • Sınav için son başvuru tarihi 7 Şubat 2020 Cuma günü, saat 17.00’dir.
  • Bu sınavda başarı gösteren öğrencilere, başarılarına göre BURS verilecektir.

• Sınav soruları MEB Müfredatına göre olup; 1. dönem ders konularını kapsamaktadır.

KABUL SINAVI İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

• Sınav ücreti olan 100 TL’yi okulumuza gelerek Kayıt Bürosu’na  veya İş Bankası Tarabya Şubesi   TR78 0006 4000 0011 2610 0807 16 numaralı Cent Eğitim Tesisleri A.Ş. hesabına, öğrencinin adını, soyadını, TC kimlik numarasını ve okumakta olduğu sınıfı belirterek yatırınız.
  • Kayıt için okula gelirken öğrenciye ait nüfus cüzdanını ve bir (1) adet fotoğrafını yanınızda getirerek “Sınava Giriş Belgesi” alınız.
  • Kayıt ödemesini banka havalesi ile yaptıysanız sınav günü saat 08.30 – 09.30 arasında, öğrencinin nüfus cüzdanını, bir (1) adet fotoğrafını ve banka dekontunu yanınızda getirerek “Sınava Giriş Belgesi” almanız gerekmektedir.