Kayıt Şartları

Eğitimde 29. Yıl...

2019 – 2020 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıtları Hakkında

Cent Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan

• Anaokulu ve ilkokul hazırlık sınıflarına 2014, 2015, 2016 doğumlu çocuklarımız  “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile
  • İlkokul 1., 2., 3, sınıflara kontenjan dahilinde başvuru sırasına göre, “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile
  • İlkokul 4. sınıflara aday kaydı başlamış olup, kontenjan dahilinde “Düzey Belirleme Sınavı” ve mülakat ile
  • Ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıflara aday kaydı başlamış olup kontenjan dahilinde “Düzey Belirleme Sınavı” ve mülakat ile öğrenci alınır. Ortaokul 5. sınıftan itibaren LGS (Liseye Geçiş Sınavı) çalışmaları yapılmaktadır.
  • Kolej hazırlık sınıflarına LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ve DBS (Düzey Belirleme Sınavı) sonuçları ile öğrenci alınır.
  • Lisemiz, hazırlık ile birlikte 5 yıl olup, Fen ve Matematik dersleri İngilizce okutulmaktadır. İkinci yabancı dil Almanca ve Fransızca’dır. 9. sınıftan itibaren YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) çalışmaları yapılmaktadır. Lise sınıflarımıza aday kaydı başlamış olup “Düzey Belirleme Sınavı” ve mülakat ile öğrenci alınır.
  • Düzey Belirleme Sınavı, 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 10.00’da Özel Cent Okulları Tarabya Kampüsümüzde yapılacaktır.
  • Sınav için son başvuru tarihi 23 Şubat 2019 Cumartesi günü, saat 17.00’dir.
  • Bu sınavda başarı gösteren öğrencilere, başarılarına göre BURS verilecektir.
  • Sınav soruları MEB Müfredatına göre olup; 1. dönem ders konularını kapsamaktadır.
  • Sınav sonuçları 26 Şubat Salı gününden itibaren açıklanmaya başlanacaktır.

DBS İÇİN GEREKLİ BİLGİLER:

• DBS ücreti olan 100 TL’yi okulumuza gelerek Kayıt Bürosu’na  veya
  • İş Bankası Tarabya Şubesi
  • IBAN: TR78 0006 4000 0011 2610 0807 16 numaralı Cent Eğitim Tesisleri A.Ş. hesabına, öğrencinin adını, soyadını, TC kimlik numarasını ve okumakta olduğu sınıfı belirterek yatırınız.
  • Kayıt için okula gelirken öğrenciye ait nüfus cüzdanını ve bir (1) adet fotoğrafını yanınızda getirerek “Sınav Giriş Belgesi” alınız.
  • Kayıt ödemesini banka havalesi ile yaptıysanız sınav günü saat 08.30 – 09.30 arasında, öğrencinin nüfus cüzdanını, bir (1) adet fotoğrafını ve banka dekontunu yanınızda getirerek “Sınav Giriş Belgesi” alabilirsiniz.
  • Kayıt Büromuz hafta içi ve Cumartesi günleri saat 17.00’a kadar açıktır.

Ad ve Soyadınız :
Telefon :