Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler,
Bu dönem yeni tip Koronavirus (SARS-CoV-2) ile gelişen ve tüm dünyada etkisini çok ağır bir şekilde gösteren bir pandemiyi yaşıyoruz. Maalesef bu süreçte hayatımızın her alanı etkilendi, herkes etkilendi. Bizler eğitim süreci açısından pek çok noktayı gözden geçirerek pandemi dönemini her anlamda sağlıklı geçirmek için yeni eğitim öğretim yılına yönelik hazırlıklar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlaması planlanmaktadır.

Bizler 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibariyle geçmiş öğretim yılında uzaktan eğitim ile yapmış olduğumuz derslerin genel tekrarını yapacağız. Kalan bir haftalık telafi eğitimi 31 Ağustos 2020 tarihinden sonra yapılacaktır. 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için bu tarihten itibaren LGS ve YKS’ye yönelik çalışmalarımıza başlayacağız. Derslerimiz 09.00-12.10 saatleri arasında uygulanacaktır. Öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlayacağımız bu dönemde, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak, gerekli tedbirleri alarak yeni düzen içerisinde eğitim öğretime başlayacağız. Buna göre;

• Okul binalarının ve kullanılan diğer alanların genel temizliği ve dezenfektasyonu yapılmıştır.
  • Öğrencinin okula bırakılması ve alınması sırasında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi, velilerin okul içerisine girmemesi önemlidir.
  • Bina girişlerinde, sınıflarda, tuvaletlerde, yemekhane ve kantinde el antiseptiği bulunmaktadır.
  • Okul sınırları içerisinde tüm öğrenci, öğretmen ve personel maske takacaktır.
  • Maskenin nemlenmesi veya kirlenmesi durumuna karşın öğrencilerimizin yanında yedek maske bulundurmaları gerekmektedir.
  • Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrenci okula bilgi verilerek gönderilmemelidir. Yine aile içerisinde bu tür şikayeti olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslı olan kişi bulunması durumunda okul yönetimi bilgilendirilmeli ve öğrenci okula gönderilmemelidir.

Bu süreçte öğrencilerimize gerekli bilgilendirme, yönlendirme ve uyarılar öğretmenleri tarafından yapılacaktır. Ancak siz sayın velilerimizin de öğrencilerimize gerekli uyarıları yaparak bizlere destek olmanız çok önemlidir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılması ile ilgili yapılacak yeni açıklamalar doğrultusunda tarihlerde değişik olması durumunda sizleri bilgilendireceğiz.

Saygılarımızla,
OKUL YÖNETİMİ

ÖZEL CENT LİSESİ HAZIRLIK SINIFLARI - SINAV HAKKINDA
Ortaokuldan Liseye geçecek öğrencilerimiz için;

• 1 Eylül 2020 Salı günü saat 09.30’da İngilizce yazılı sınav
  • 1 Eylül 2020 Salı günü saat 13.30’da Türkçe yazılı sınav
  • 2 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 09.30 itibariyle İngilizce sözlü sınav yapılacaktır.

Sınav sonuçları ve öğrencilerimizin yeni sınıfları 4 Eylül 2020 Cuma günü ilan edilecektir.